Přejít k obsahu | | Přejít k vyhledávání

ICOM Transport

Kam pojedeme na jarní zájezd? Vyberte si v anketě

2 Duben 2024 | Pro zaměstnance

I letos se mohou zaměstnanci koncernu ICOM transport těšit na jarní zájezd. A kam se přesně pojede? To rozhodnete v anketě na Modré vlně.

Společně jsme se již v minulosti podívali do termálních lázní Bükfürdö, Zoologických zahrad ve Dvoře Králové, nebo ve Vídni. Kam se za dobrodružstvím vydáme tentokrát?

Po dobu čtyř týdnů jste mohli pomocí formuláře na Modré vlně zasílat své tipy pro jarní zájezd. Z nejčastějších jsme pak vytvořili anketu, ve které můžete hlasovat o vítězné ZOO až do 14.04.

ZOO a zámek Zlín-Lešná (cesta z Jihlavy cca 3 hod.)

Areál ZOO se nachází asi 10 kilometrů od centra Zlína. Chová se v ní přes 200 druhů zvířat, z nichž mezi atraktivní patří např. sloni afričtí nebo nosorožci. Zvláštností ZOO je také přímý vstup návštěvníků do expozice pštrosů emu a klokanů. Součástí areálu je také botanická zahrada, jejíž nejnovější expozicí je tropická hala Yucatán.

Safari Dvůr Králové (cesta z Jihlavy cca 2,5 hod.)

Jedna z nejznámějších ZOO v České republice. Najdete v ní největší kolekci afrických zvířat v Evropě a jedinečné Africké a Lví Safari. ZOO je také světovou špičkou v odchovu kriticky ohrožených zvířat a jejich opětovnému navracení do přírody. V areálu pak najdete 2 300 zvířat.

ZOO Liberec (cesta z Jihlavy cca 3 hod.)

Nejstarší ZOO v České republice ukrývá ve svém areálu zhruba 170 druhů zvířat. Kromě ikonických bílých tygrů láká své návštěvníky na vzácné kopytníky urialy bucharské nebo primáty mangabeje žlutobřiché a paviány pláštíkové. Rodinná ZOO hodně připomíná například tu jihlavskou.

ZOO Praha (cesta z Jihlavy cca 2 hod.)

Dle časopisu Forbes se jedná o 7. nejlepší ZOO na světě. Krom toho se může pochlubit 670 druhy zvířat, nebo dětmi vyhledávanou lanovou dráhou. Mezi velké chlouby pražské ZOO patří rezervace Dja, neboli pavilon goril. Ročně se pyšní také statusem nejnavštěvovanější zahrady v České republice a třetím nejvyhledávanějším turistickým cílem v ČR.

Hlasovat můžete až do 14.04. v naší anketě na Modré vlně.

ANKETA

foto: ZOO Zlín