Přejít k obsahu | | Přejít k vyhledávání

ICOM Transport

AdBlue nově k natankování na veřejné čerpací stanici v Jihlavě a Dačicích

22 Duben 2024 | Ze společnosti

Zákazníci našich čerpacích stanic se mohou těšit na stojany AdBlue. Natankovat jej budou moci nově v Jihlavě a Dačicích. Investice vyjde společnost na 603.000.

ICOM transport má vlastní síť čerpacích stanic, které se snaží pro své zákazníky služby neustále vylepšovat. Jednou z řady novinek bude například stojan pro možnost tankování AdBlue, jenž bude nově na veřejné čerpací stanici v Jihlavě a Dačicích.

AdBlue vyžaduje krom nákladních vozidel splňujících emisní normy i řada moderních osobních vozů, a tak chceme našim zákazníkům vyjít vstříc. Doposud bylo AdBlue na těchto místech pro osobní vozy k dostání pouze v kanystru, nové však je možné natankovat přímo ze stojanu. Cena AdBlue se na našich stanicích drží na 9,- Kč za litr.

Prakticky všechny moderní dieselové automobily používají k odstranění oxidů dusíku z výfukových plynů AdBlue, díky kterému dochází ke snižování emisí a splnění norem, jenž jsou čím dál přísnější. Pro AdBlue je pak v automobilu určena speciální nádržka s modrým víčkem.

Investice do nových stojanů vyjde společnost ICOM transport na 603.000,- Kč. Připraveno k tankování bude na konci měsíce dubna.